L’entrada de Moros i Cristians, un dels actes més esperats a Bèlgida

Bèlgida va celebrar ahir un dels actes més importants de les seues festes, l’entrada de Moros i Cristians. L’esdeveniment era molt esperat per tot el poble que va eixir als carrers de la localitat a gaudir de l’entrada. A més, aquest any compleix el seu desé aniversari, i encara que és una festa relativament jove s’ha consolidat a la localitat gràcies a les sis comparses, tres al bàndol moro i tres al bàndol cristià.

L’esdeveniment va donar inici a les 19:00 hores de la vesprada amb una cercavila a càrrec de l’Agrupació Musical “Ben Bons”. Una hora després, a les 20:00 hores, les marxes moro cristianes començaven a sonar per donar inici l’entrada, que com ja era habitual abans de la pandèmia, compta amb un espectacle de cavalls de doma.

L’espectacle de color i tradició va ser encetat pel bàndol cristià amb la filada Belgidaves, fent honor al nom del poble. Seguidament va ser el torn de la filada Corsàries i per finalitzar amb el bàndol cristià, la filada Gaditanes.

https://aralavall.com/lentrada-de-moros-i-cristians-un-dels-actes-mes-esperats-a-belgida/