La tradició musical del Mediterrani i dels Balcans sonarà a l’Olleria amb Besarabia

VilaWeb

Besarabia, el projecte musical nascut a València i que s’inspira en la tradició del Mediterrani i els Balcans, torna a la Vall d’Albaida amb una actuació aquest dissabte a la Casa Santonja-Palau dels Marau de l’Olleria, a les 22.30.

El grup es va crear el 2013 i des de llavors els seus components Heide Erbrich, Jaume Pallardó i Eva M. Domingo han desenvolupat un estil molt peculiar d’interpretar cançons tradicionals. El repertori l’han ampliat amb composicions pròpies que fusionen sons balcànics, mediterranis i elements més moderns, amb lletres en valencià. El 2014 van publicar un treball amb sis cançons, i en 2017 el seu primer disc Ritmes, trens i gats (Mesdemil).

L’any passat van publicar Animal Republic (Segell Microscopi), un treball que inclou interpretacions pròpies de cançons de la tradició balcànica i klezmer i onze temes propis de nova composició i inèdits. El segon àlbum del trio va ser seleccionat com un dels Top 20 en la prestigiosa World Music Chart Europe (novembre de 2021) i va ser guardonat com a ‘Millor disc de fusió i mestissatge’ en els IV Premis Carles Santos de la música valenciana.

https://ontinyent.vilaweb.cat/noticies/la-tradicio-musical-del-mediterrani-i-dels-balcans-sonara-a-lolleria-amb-besarabia/