Aielo de Malferit, capital cultural valenciana 2022

La Vall d’Albaida serà també l’any que ve un dels centres de la cultura oficial valenciana: Aielo de Malferit serà la capital cultural valenciana, prenent el relleu l’1 de gener a Bocairent en els municipis de menys de 5.000 habitants. Alzira ostentarà l’altra capitalitat, en substitució d’Alcoi.

La decisió l’ha comunicat aquest dilluns la Conselleria de Cultura, que ha seleccionat el projecte presentat per Aielo de Malferit per “l’opció decidida per una programació multidisciplinària i plural que atén la diversitat de manifestacions culturals i sectors de la població. Una programació que s’ha establit en un procés participatiu amb les associacions culturals i professionals del sector cultural vinculades al poble”.

La conselleria, en un comunicat, ha explicat que s’ha tingut també en compte l’entramat associatiu del municipi, conformat per més de 40 entitats, com a pilar fonamental per a la dinamització, la cohesió i la vertebració social d’Aielo.

La comissió avaluadora de les candidatures ha estat conformada pel conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit; la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga; el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; els caps dels serveis territorials de Cultura d’Alacant, Castelló i València; i representants del Consell Valencià de Cultura, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, l’Agència Valenciana de Turisme i les universitats valencianes.

*Font: VilawebOntinyent