El Tèxtil Sanitari es reivindica des d’Ontinyent per s er indústria estratègica i no tornar a dependre de Xina

La indústria tèxtil sanitària ha de ser declarada com a sector estratègic pel Govern d’Espanya per tal de no haver de tornar a recórrer a països com Xina per tenir abastiment de material davant situacions com la viscuda en la pandèmia. Aquesta és una de les principals conclusions en la que van coincidir majoritàriament els participants al debat-col·loqui ‘El Clúster Tèxtil com a motor de les comarques centrals’, que reunia la setmana passada al Museu del Tèxtil a empresariat, autoritats públiques i experts, per tal d’analitzar la reconversió industrial duta a terme en resposta a la pandèmia i el seu futur.

Al col·loqui, inclòs dins dels Fòrums d’Economia de la Vall d’Albaida organitzat per Premsa Ibèrica-Levante EMV amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent i l’Associació d’Empresaris Tèxtils Vall d’Albaida (ATEVAL), es va evidenciar com la posada en marxa del Clúster Tèxtil Sanitari d’Ontinyent “ha permès mantenir llocs de treball lligats a la indústria en un moment d’incertesa”, tal com explicava l’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, qui destacava que amb aquesta aposta sorgida de la cooperació i col·laboració públic-privada, “podem començar a no dependre tant de tercers països en situacions com les viscudes”, assenyalava.

En la mateixa línia, José Vicente Serna, president d’ATEVAL, posava de relleu el “procés de col·laboració intens” viscut durant els últims mesos destacant la predisposició de l’alcaldia, “que és molt d’agrair, perquè no és habitual aquest grau d’implicació dels ajuntaments”, amb un clúster materialitzat a través d’un conveni entre l’Ajuntament i ATEVAL. Al col·loqui també participava Ariadna Detrell, clúster manager de l’Associació Materials Tèxtils de Catalunya, qui destacava que tindre un clúster “permet potenciar les relacions entre empreses i dotar-les de valor”, especialment, tenint en compte, com plantejava Serna, que el sector tèxtil es tracta de majoritàriament “petites i mitjanes empreses i, a més, familiars”.

Deixa un comentari