La Generalitat inclou Albaida en un pla per a crear 2.400 habitatges públics

Albaida és un dels divuit municipis on la Generalitat ha anunciat que crearà 2.457 habitatges públics en els pròxims cinc anys per a destinar-los a lloguer assequible, mitjançant promocions públiques, cessió de solars a promotores i cooperatives i projectes pilot d’eficiència i sostenibilitat, amb l’objectiu d’acostar-se a la mitjana europea i donar resposta a les necessitats post-covid.

Per a aconseguir-ho, el Pla 2400 d’Habitatge Protegit Públic 2021-2026 preveu una inversió publicoprivada de 294 milions d’euros, 213 dels quals aportats pel Consell, i generar fins a 13.500 llocs de faena directes i indirectes. “És una reposada potent i necessària a una emergència residencial que ha aguditzat la pandèmia” de la Covid-19, ha destacat el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la presentació de la iniciativa.

Aquest programa s’ha donat a conéixer en un acte en el qual ha participat també el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez *Dalmau, amb l’assistència de la vicepresidenta portaveu i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, diputats autonòmics i alcaldes de diversos municipis.

El pla es basa en quatre eixos detallats pel vice-president segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau: promoció des de la Generalitat d’habitatge públic; concurs de solars públics cedits en dret de superfície a promotores privades per a crear habitatge protegit de lloguer assequible –dret a superfície per 75 anys prorrogables–; concurs de solars públics per a la promoció i gestió d’habitatges en règim de cessió d’ús per a cooperatives d’habitatge –“model no especulatiu mitjançant cessió de per 90 anys–, i projectes pilot d’habitatge sostenible –sostenibilitat i innovació en la construcció–.

*Publicitat: Cuenta Online BBVA sin comisiones

*Tornar a la pàgina principal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.