Ontinyent i ATEVAL renoven convenis amb el Clúster Tèxtil

L’Ajuntament d’Ontinyent i l’Associació d’Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) han signat aquest matí l’acord per prorrogar, per un any més, la col·laboració entre ambdues entitats en el suport de el Clúster Tèxtil Sanitari de la ciutat, la coalició públic-privada creada i consolidada l’any passat per procurar l’adaptació de la indústria de la ciutat a les noves necessitats de mercat en el marc de la pandèmia de l’coronavirus. D’aquesta manera, al llarg dels pròxims dotze mesos trobaran continuïtat totes les iniciatives i serveis nascuts en el marc d’aquest acord, com les jornades formatives o l’oficina tècnica de suport, dels quals podran fer ús les setanta empreses que ja formen part de l’conglomerat.

La trobada per a la rúbrica de l’acord, que ha tingut lloc a la seu de el futur Museu de l’Tèxtil de la Comunitat Valenciana -en l’antiga fàbrica de Bernabéu-, ha servit així mateix per fer balanç del primer any del Clúster. Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent, i Pepe Serna, president d’ATEVAL, han coincidit a valorar la iniciativa com un rotund èxit, que marca “un abans i un després” en la indústria del territori, en paraules de Serra. Segons han afirmat, ha servit per assentar unes bases sòlides de cara a la reindustrialització d’Ontinyent i la Vall d’Albaida deixant a més resultats immediats a nivell local: el balanç laboral de gener d’aquest any, en la comparativa amb el mateix mes de l’any anterior, mostra un descens del 3,15% en la desocupació de el sector industrial ontinyentí i un increment del 64% a la contractació en la mateixa àrea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.