Benigànim reobri al culte una església neogòtica d’inicis del segle XX

Benigànim ha reobert al culte l’església de l’Ortisa, un temple neogòtic que va ser construït a inicis del segle XX, i que torna a estar disponible per als fidels després de més de 50 anys.

El temple va ser construït entre 1910 i 1912, gràcies als donatius de Leonor Ortiz Mahiques que va decidir dedicar-ho a la Verge dels Desemparats, segons ha indicat el rector de Benigànim Antonio Martínez López.

Les restes mortals de la benefactora i de la seua família, així com els de dos canonges de la Catedral de València vinculats a ella, descansen en una cripta sota la nau principal, també neogòtica.

L’església, construïda en pedra blanca i amb nombroses vidrieres, va quedar tancada al culte en 1968 quan les Germanetes dels Ancians Desemparats van clausurar la residència contigua al temple, construïda gràcies a la mateixa benefactora, per a anar a una major a Alzira, ha assenyalat el rector.

Encara que l’edifici de l’església va continuar llavors depenent de la parròquia principal de Benigànim, Sant Miquel Arcàngel, en estar ja tancat al culte va acollir des de llavors diverses activitats culturals promogudes per l’Ajuntament.

Ara, després de diversos mesos de treballs de neteja, restauració i col·locació d’imatges i mobiliari, l’església Verge dels Desemparats de Benigànim ha reobert al culte després de més de cinquanta anys, en una celebració amb totes les mesures de seguretat previstes per la pandèmia del coronavirus, com a aforament limitat, ús de màscara i dispensació de gel hidroalcohòlic a l’entrada.

*Font: ComarcalCV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *