Benigànim destinarà entre 750 i 1.500 € als autònoms i comerços

La Junta de Govern de Benigànim ha aprovat aquest dimarts desenvolupar tota una sèrie de mesures urgents per tal d’ajudar els comerços locals a superar les dificultats derivades de la crisi de la COVID19.

Aquestes mesures contemplen en primer lloc, l’establiment d’una línia d’ajudes municipal per a professionals autònoms i comerços que no hagen pogut optar a les ajudes de la Generalitat. Aquestes seran de la mateixa quantia (750€ i 1.500 euros) i es garantirà la seua compatibilitat normativa.

D’altra banda, l’Ajuntament ha aprovat també el retorn o bonificació completa de diferents figures impositives, com la taxa d’ocupació de la via pública (comerços i mercat) i l’ICIO (impost sobre construccions, instal·lacions i obres).

A més a més, s’ha aprovat l’ampliació de la dimensió de les terrasses dels bars i negocis de restauració a l’espai públic, per tal de poder garantir més fàcilment les mesures sanitàries necessàries. També es facilitarà l’ocupació de l’espai públic als comerços com alternativa expositiva o per atendre als clients.

L’Ajuntament posarà també protectors facials gratuïts a la disposició dels comerços que ho sol·liciten, i implementarà una línia d’ajudes addicional per a subvencionar inversions dirigides a l’adaptació dels comerços a les noves mesures sanitàries (mampares, sistemes digitals, etc.).

Per últim, la Regidoria de Participació Ciutadana i la Regidoria de Comerç, posaran en marxa en breus una enquesta telemàtica per tal de recollir les necessitats i les propostes d’actuació de tots els comerços, establiments i professionals autònoms de Benigànim.

*Font: ComarcalCV

Deixa un comentari