Benigànim suspén les Festes Patronals i de Moros i Cristians

L’Ajuntament de Benigànim ha anunciat la suspensió de les Festes Patronals i de Moros i Cristians que havien de celebrar-se del 21 al 25 d’agost, així com tots els actes previs, degut a la pandèmia del coronavirus.

La decisió ha estat consensuada entre l’Ajuntament de Benigànim, la Junta Central de Moros i Cristians i els Festers del crist 2020 i s’ha fet per precaució, “de cara a no contribuir a un repunt de contagis”. Recorden així que “un dels principals components que tenen els actes festius són les aglomeracions de moltíssimes persones. I això és un dels pitjors enemics per a combatre el virus”.

En l’acord que han pres les tres bandes també s’assenyala que es mantenen els càrrecs festers del 2020 per a l’any 2021, i que la Filà Bandolers serà la capitania de les festes de 2021. Aquest traslladament també suposa que s’haura de “consensuar els protocols a seguir els pròxims anys”, ja que els Festers del Crist de Benigànim de cada any és la quinta que compleix 18 anys i ara s’haurà de revisar aquesta tradició.

D’una altra banda l’ajuntament també ha anunciat que es manté el dilluns 24 d’agost, Dia del Crist, com a festiu local.

*Font: ComarcalCV

Deixa un comentari