Els ecoparcs de l’COR tornen a obrir.

Els municipis de la Vall d’Aiora-Cofrents, la Costera, la canal de Navarrés, la Vall d’Albaida, i la Safor, tornaran a comptar amb el servei a ple rendiment. Es poden consultar els llocs de parada i els horaris clicant aquí.

Ara, amb l’inici de noves fases de desescalada, els ecoparcs mòbils tornaran a funcionar amb normalitat a partir de dilluns, permetent als ciutadans reciclar, molt a prop de casa seva i gairebé sense desplaçar-se, tot tipus de residus domèstics especials, com els residus d’aparells elèctrics i electrònics, bombetes, tintes, aerosols i un llarg etcètera de residus que no poden dipositar-se als contenidors de carrer.

Per a això, el COR ha establert un protocol especial d’ús de Ecomòbils a l’igual que succeeix amb les compres en els supermercats: respectar una fila única, amb 2 metres de distància entre usuaris a l’hora de reciclar, i lliurar els residus a l’operari a peu de ecomóvil, per no haver d’entrar al seu interior. Per això els Ecomòbils tindran una zona senyalitzada i acordonada per complir aquestes normes. Igualment, serà l’operari el que apunti i registri els punts de cada ciutadà que acudeixi per als descomptes per reciclatge en la taxa de tractament de residus.

Per al president de l’COR i Alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, “sempre és una bona notícia que anem tornant a la normalitat, encara que mai hem de baixar la guàrdia davant del virus, els ciutadans han de saber que el Consorci està i ha estat sempre aquí per gestionar correctament tot tipus de residus domèstics “. Per Roger Cerdà, “la ciutadania ha valorat molt aquests temps un servei com el que prestem des del COR, sempre important, però ara encara més essencial que mai”.

El Consorci de Residus V5 COR ha estat un dels pioners en les accions de comunicació i sensibilització ciutadana durant els temps de l’Emergència Sanitària. A l’ésser considerat un servei essencial per a la ciutadania, el seu model de gestió de residus no ha parat ni un sol dia, i amb les lògiques adaptacions a l’Estat d’Alarma, ha seguit prestant els seus serveis de gestió de residus domèstics, bioresidus i la seva xarxa de ecoparcs fixos.

Així, durant l’estat d’emergència, el COR ha donat suport als municipis que comptaven amb illes de compostatge per mantenir el servei amb normalitat, per al que es van aportar contenidors addicionals de recollida amb pedal, EPIS, i es va dissenyar un protocol per a un compostatge segur.

De la mateixa manera, va ser el primer dels 13 Consorcis de la Comunitat Valenciana en repartir mascaretes a les empreses recol·lectores dels seus cinc comarques, donades per l’Ajuntament de Xàtiva, per a prestar el servei amb seguretat.

Igualment, és el COR el que està canalitzant i efectuant el repartiment setmanal d’EPIS de la Generalitat Valenciana a 60 ajuntaments i mancomunitats que ho han sol·licitat.

A més, ha llançat diverses campanyes especials durant aquesta quarantena: la primera, per explicar a la ciutadania com havien de gestionar els seus residus domèstics en cas de tenir alguna persona amb COVID19 a casa; la segona, per iniciar, a través de les seves xarxes de comunicació on line, nombrosos tallers ambientals, i consells per poder realitzar des de casa, i finalment, per explicar com estava gestionant els residus en aquest temps i donar les gràcies als “herois, moltes vegades anònims, que s’han deixat la pell per gestionar els nostres residus en aquests moments tan complicats “, segons el president de l’COR, Roger Cerdà.

*Font: ComarcalCV

Deixa un comentari