Horts urbans i jardins en terrats davant el canvi climàtic @agendaeventual

Planes verdes contra el cambio climático

Pograma “Agenda de eventos” del 28 de novembre. Canvi Climàtic.

Una nova estratègia basada en el foment de polítiques encaminades a renaturalitzar la ciutat com a principal mitjà per fer front a el canvi climàtic.

L’alcalde de València, Joan Ribó, i el vicealcalde, Sergi Campillo, han anunciat aquest dijous l’elaboració de l’ ‘Pla d’Infraestructura Verda i Biodiversitat de València 2020-2050’ basat en el Pla Verd que va elaborar el PP l’any 1994 amb un pressupost de 1,7 milions d’euros (281 milions de pessetes), un 20% amb ajudes europees: “era una cosa positiva que va poder fer de València una capital verd, però es va quedar en un calaix i ni tan sols es va aprovar al ple “, ha assegurat Ribó.

El Pla pretén establir un model de ciutat en el qual totes les seves polítiques vagin encaminades a fer de València una ciutat més verda i més sostenible.

L’alcalde ha comentat que segons els experts l’efecte illa de calor propiciat per l’excés d’asfalt i obra dura a la ciutat genera de mitjana dos graus més de temperatura al nucli urbà de València, cosa que es pot atenuar amb mesures com l’increment de zones verdes als barris, d’horts urbans, d’arbrat i mitjançant la pacificació de trànsit, fomentant els transports alternatius.

Ribó ha anunciat la creació d’una oficina verda per assessorar els ciutadans sobre les possibilitats d’enjardinament o cultiu en zones privades com terrats o terrasses d’edificis.

Per la seva banda, Campillo ha recordat que l’Ajuntament està finalitzant la plantació d’arbrat en 3.274 escocells buits i ha comentat que un altre dels objectius de el Pla serà crear itineraris que serveixin per connectar els diferents entorns naturals, com el parc de l’Túria, la Devesa , l’Albufera o les platges del Saler.

Una d’aquestes grans connexions serà el llit nou de l’Túria, ja que l’Ajuntament segueix treballant en un projecte per transformar-lo en un parc natural transitable.

Font:Eldiario.es

Deixa un comentari