Ontinyent i Bocairent en la Ruta de Jaume I

‘Rutes Jaume I’ és un producte de turisme cultural que combina la història, el patrimoni, les festes i les tradicions, amb una guia de serveis que posa en valor el comerç i els productes locals, així com els serveis d’allotjament i restauració, lligats a la recuperació de la gastronomia pròpia i els espais singulars.

La guia recorre i vertebra el territori valencià, de nord a sud, des d’una perspectiva única i homogènia. Busca una projecció de la identitat històrica i el seu valor educatiu, que integri el patrimoni i els paratges; la història i els relats de l’època; les arrels culturals i el seu llegat a la festa i la tradició, i l’oferta de serveis i productes lligada a la singularitat local.

29 destinacions de la Comunitat integren les Rutes

En aquesta guia hi ha una selecció de 29 poblacions principals que serveix com a epicentre d’altres ciutats i llocs lligats a Jaume I i l’època medieval.

De la província de Castelló, s’inclou Morella, Vilafranca, Sant Mateu, Peníscola, Vilafamés, Castelló de la Plana, Onda, Sogorb i Xèrica; de la província de València, es troben els municipis d’Ademús, Alpont, Requena, Llíria, Sagunt, El Puig de Santa Maria, València, Alzira, Xàtiva, Gandia, Ontinyent i Bocairent. Per la seva banda, les poblacions de la província d’Alacant presents en aquesta Guia són: Dénia, Cocentaina, Alcoi, Biar, Villena, Alacant, Elx i Oriola.

Cadascuna d’aquestes poblacions és l’eix de partida cap a altres destinacions i elements patrimonials d’interès en la història del poble valencià. La selecció d’aquestes ciutats es fonamenta en la seva relació amb la figura de Jaume I, lligada a fets rellevants de la seva vida i del seu regnat; així com a la permanència d’elements patrimonials importants vinculats a l’època medieval i una estructura urbana i de recursos que permeti un recorregut turístic variat i satisfactori.

 

valoracions

Segons el secretari autonòmic, “el programa #CreaTurisme ha situat el producte com un element fonamental”; segons la seva opinió, “és temps de qualificar producte perquè puguem ser una destinació turística en un món competitiu i fràgil”. Per a això, ha advocat per “apostar per allò que ens fa singulars, autèntics i diferents, com aquesta guia de Rutes Jaume I”.

En aquest context, Francesc Colomer també ha fet referència a altres productes impulsats per Turisme Comunitat Valenciana, com la Ruta de la Seda, la Ruta del Grial, Ruta dels Càtars, Territori Borja, Camí dels Dinosaures, entre altres, que “expressen la voluntat que entre tots continuem treballant en la vertebració del turisme “.

Així mateix, ha ressaltat el treball de l’autor d’aquesta publicació, l’expert en Jaume I Jose María Villagrasa, que “ha aconseguit reunir informació sobre aquells municipis rellevants en la conquesta de Jaume I i que ofereixen un patrimoni històric, cultural i monumental medieval significatiu” . La guia compta amb una tirada inicial de 3.500 exemplars en castellà.

Font: ComarcalCV

*Publicitat:

Deixa un comentari