Continua l’incendi de Llutxent i Pinet

Poc després de les 7.00 han reincorporat els 21 mitjans aeris als treballs d’extinció de l’incendi forestal declarat ahir en el terme de Llutxent i que crema també el de Pinet. El director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat ha informat aquest matí que la superfície afectada arriba ja a les mil hectàrees.

A les 6.00 s’han fet els relleus dels mitjans terrestres: 8 unitats de Bombers Forestals de la Generalitat amb 5 autobombes, 8 brigades de Divalterra i 5 dotacions del Consorci de Bombers amb 5 comandaments. També hi treballen 136 efectius i 50 vehicles de la UME.

Foto de l’incendi de Llutxent-Pinet. Foto: Aina Benavent

Anit es van haver de desallotjar més de 2.500 persones de la Drova i d’algunes urbanitzacions del terme de Gandia, ja en la Safor, en previsió d’afectacions per la gran fumaguera produïda pel foc. Entre les persones que han estat evacuades hi ha els ancians del Centre Sociosanitari Mondúver de Barx.

A les 10.00 està prevista una nova reunió de coordinació entre els diferents organismes que intervenen en l’extinció i els representants dels municipis afectats. L’informe del Centre de Coordinació d’Emergències pel que fa a les condicions meteorològiques parla de vents de component sud que poden girar a nord, nord-est i fins i tot est, amb velocitats esperades de 20 quilòmetres per hora.

El telèfon 112 ha rebut des de les 15.00 d’aquest dilluns 379 trucades relacionades amb aquest incendi.

Deixa un comentari