Ontinyent posa a la venda les entrades per als concerts de Zoo i Smoking Souls

L’Ajuntament d’Ontinyent traurà a la venda aquest divendres les entrades per als concerts dels grups Zoo i Smoking Souls incloses a la programació d’enguany de ‘Ontinyent en Concert’. Les entrades es podran adquirir a la plataforma entradasparaeventos.es de manera separada (“Zoo” per 17 euros i Smoking Souls per 7 euros), amb la possibilitat d’adquirir un abonament conjunt per als dos concerts per 20 euros.

Cal recordar que el grup pegolí de rock alternatiu Smoking Souls actuarà dijous 19 d’agost a les 23:00 hores, a l’Esplanada de Tortosa i Delgado; el mateix lloc on dissabte 21 d’agost tindrà lloc el concert dels gandiencs Zoo, en un espectacle que barrejarà rap, breakbeat, rock i ska amb ritmes electrònics i lletres sobre qüestions d’actualitat. La regidora de Festes, Àngels Muñoz, recordava que estes dues són les úniques actuacions no gratuïtes de les 6 que tindran lloc dins ‘Ontinyent en Concert’, un cicle “perquè el públic de totes les edats puga gaudir d’uns dies d’agost en què no tindrem festes, però sí alguns actes de la Societat de Festers i activitats lúdiques organitzades per l’Ajuntament com aquestes, sempre de manera segura, en espais oberts i atenent a les indicacions de les autoritat sanitàries”.

Cal recordar que a més d’estes dues actuacions, ‘Ontinyent en Concert’ oferirà una ‘Tik Tok party’ per a públic adolescent a l’Esplanada de Tortosa i Delgado (dijous 19 d’agost a les 20:00 hores); l’espectacle ‘Con Mucho Gusto 25 años’ a la Glorieta(divendres 20 a les 22:30 hores); i dues actuacions diumenge 22 a l’estacionament de la Paduana: l’espectacle ‘La Rosa Encantada’ per a públic familiar a les 18:00 i el musical ‘Como hemos cambiado’ a les 22:30 hores. Des de la regidoria es recordava que tota la programació i els seus horaris estan condicionats a l’evolució de la pandèmia, a les indicacions i recomanacions que es facen des de salut pública i a l’existència o no d’un toc de queda.

*Font: ComarcalCV

La pianista otosina Deva Mira Sperandio premiada en el 9e Concours International de piano d’Orléans per a jov es “Brin d’herbe”

La jove pianista Deva Mira Sperandio, guanyadora de més de vint premis nacionals i internacionals, ha obtingut aquest mes de juliol el primer premi i el premi especial exaequo a la interpretació de l’obra obligatòria en el 9e Concurs International de Piano d’Orleans “Brin d’Herbe” (França), celebrat en modalitat presencial. Es tracta d’un concurs de molta rellevància internacional, focalitzat en la música contemporània, amb l’objectiu de promoure i difondre aquest tipus de repertori. Aquesta otosina de 13 anys ha participat en la categoria “avancés” de fins a 17 anys, donant-li un valor afegit a aquest premi. La preparació per a presentar-se a aquest concurs ha sigut intensa, i s’ha participat amb les obres inèdites del compositor espanyol Mikel Urquiza, els compositors espanyols Consuelo Díez i Isaac Albéniz, i el compositor hongarés Béla Bartók.

*Font: Nota de premsa

Agullent presenta al públic l’Arxiu Gràfic Municipal

L’Ajuntament d’Agullent presenta públicament aquest dijous 29 de juliol, a partir de les 22.30 hores, l’Arxiu Gràfic d’Agullent.

L’esdeveniment s’emmarca al programa cultural de l’Estiu Actiu agullentí i tindrà lloc a l’escenari de la Font Jordana, amb accés lliure per al públic. L’acte servirà com a inauguració de la pàgina web (www.arxiugraficagullent.es), on es podrà consultar el resultat de més de tres anys de treball.

El projecte ha estat dirigit i supervisat per l’arxivera de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, Neri Arques. Qui s’ha encarregat, a banda de contactar amb els programadors web i planificar la distribució de la pàgina, d’assessorar en la catalogació de les imatges i els documents. Un procés durant el qual Arques ha comptat amb l’ajuda de fins a tres arxivers locals: Maria Isabel Vallés, Paloma Díaz i Rafa Revert, l’actual bibliotecari del poble, els quals han recollit i digitalitzat totes les dades. A més, han disposat de la col·laboració d’un col·lectiu de persones que s’han implicat en el projecte, entre elles, Adela Belda i Gloria Roglá.

En paraules de l’actual arxiver local, Rafa Revert, www.arxiugraficagullent.es ha estat “creada sota la premissa de recuperar, conservar i divulgar el patrimoni local”, ja que tot el material recollit fa referència a Agullent i a la seua gent. És per això que Maria Herrero, regidoria de Cultura, anima al veïnat a aportar les seues fotografies i documents antics per seguir ampliant l’Arxiu Gràfic, “actualment ja comptem amb el registre de més de cinquanta famílies, però esperem seguir fent créixer l’arxiu. L’acte d’aquest dijous, amb la presentació de la web, és el resultat de tres anys de feina. Esperem que agrade el resultat i que servisca d’al·licient perquè més famílies i persones vulguen involucrar-se en aquest projecte de memòria col·lectiva”.

Neri Arques defineix la conservació del patrimoni etnològic i gràfic agullentí que s’està duent a terme com “un treball de formigueta”. Des d’un primer moment, el disseny d’arxiugraficagullent.es està fet pensant en l’accessibilitat per a tots els públics. Amb aquest propòsit, la pàgina web de l’Arxiu disposarà d’un vídeo didàctic amb els passos a seguir per fer una recerca al registre de la manera més intuïtiva possible.

L’Arxiu Gràfic d’Agullent és un projecte organitzat en col·leccions que contenen materials audiovisuals, documentals, registres sonors i, principalment, fotogràfics que mostren l’evolució amb el pas del temps del territori local i de l’estil de vida agullentina.

La pàgina web permet al visitant endinsar-se i reviure els indrets del poble a través de dues vies, fins i tot, complementaris: per col·leccions o per temàtica. Una ferramenta la qual possibilita una recerca minuciosa al detall.

Segons ha explica Maria Herrero, regidora de Cultura, l’Arxiu Gràfic d’Agullent a més de fotografies recopilarà dibuixos i cartells.

També es vol crear una secció de fonoteca, una altra d’audiovisuals i una de documents, on s’inclouran tant publicacions tècniques, com per exemple estudis sobre la flora autòctona o cròniques d’esdeveniments locals així com documents privats antics.

*Font: ComarcalCV

Es presenta el cartell de la 36a Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida

Huit companyies valencianes i altres set estatals conformaran del 14 al 17 d’octubre una programació amb diversos espectacles premiats, a més d’una estrena

La seu de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida va acollir aquest dilluns la presentació de la imatge gràfica de la 36a Mostra Internacional de Titelles, que aquest any proposa un format molt més dinàmic i enfocat a les xarxes socials.

Álvaro Sanchis, dissenyador consolidat, que ha dut a terme el disseny i la creació gràfica d’onze edicions de la Mostra, ha presentat una proposta molt divertida i simpàtica. Aquesta proposta, que també ha comptat amb la col·laboració de Melani Lleonart (Estudi Pedra) i Jesús Otermin, s’inspira en l’animació d’objectes quotidians. L’animació d’objectes és una pràctica artística que va començar a principis del segle XX i que juga amb el concepte dels objectes com a personatges, amb vida pròpia, ànima, veu i moviment. “De menuts, a molts ens agradava agafar objectes que trobàvem per casa i jugar amb ells com si foren personatges”, comentava Álvaro Sanchis, “i amb aquesta idea hem plantejat el concepte visual d’aquesta edició”. El disseny gràfic de la MIT 2021 està compost per una sèrie de cartells que presenten diversos personatges i que culminen amb un vídeo animat en 3D que ja es pot veure a les xarxes socials de la MIT (Facebook: MITMostraTitelles i Instagram/Twitter: mititelles).

A diferència de les últimes edicions, aquest any la Mostra Internacional de Titelles (MIT) es durà a terme del 14 al 17 d’octubre, i no al novembre. Aquesta edició de la Mostra no comptarà amb companyies internacionals a causa de la situació sanitària actual derivada de la pandèmia, però ha mantingut l’esperit internacional, ja que compta amb companyies punteres del nostre territori amb presència internacional. A més, la MIT aposta per diversos espectacles que han sigut premiats i reconeguts pel món de les arts escèniques. “Una mostra que apropa grans espectacles a xicotets pobles”, destacava el conseller de cultura Fede Vidal.

La Mostra comptarà amb huit companyies valencianes, entre les quals es troba el Premi Max 2020 “Sabates Noves” de L’Home Dibuixat, “Rob” del Teatre de l’Abast amb Ramón Ródenas, premiat en 2020 per l’AAPV com a Millor Interpretació Masculina de Teatre i, a més, l’estrena d’un nou espectacle de El ball de sant Vito, companyia de teatre de la ribera del Xúquer.

Altres set companyies de la resta de l’estat espanyol completen la programació. La companyia Teloncillo Teatro de Valladolid, que compta amb el Premi Nacional d’Arts escèniques per a la infantesa i la joventut, representarà ‘La Granja’, un espectacle que va ser finalista dels XXII Premis Max 2019. El públic també podrà gaudir de l’espectacle ‘Chorpatélicos’ de la companyia aragonesa Los Titiriteros de Binéfar. La resta de la programació es desvetlarà en l’acte de presentació oficial que tindrà lloc a Bocairent, Capital Cultural Valenciana 2021, a finals de setembre.

“Esperem que enguany siga una Mostra amb més il·lusió que mai”, reflexionava Marisol Limiñana, directora artística de la MIT, “hem de continuar amb l’activitat cultural, tenint en compte totes les mesures de seguretat, per donar una alternativa d’oci segura per a menuts i grans, i a més recolzar a les companyies teatrals que tant ho necessiten en aquests moments”.

*Font: ComarcalCV

Agullent i Alfarrasí acolliran projeccions de la campanya Pobles de Cinema

L’Institut Valencià de Cultura i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies impulsen la campanya Pobles de Cinema, que projectarà les produccions més recents del cinema valencià i alguns dels clàssics més reconeguts del cineasta valencià Luís Garcia Berlanga en poblacions de menys de 5.000 habitants.

El propòsit és també “d’oferir projeccions en pantalla gran durant l’estiu a pobles que no disposen d’una programació regular de cinema, de festivals ni de sales d’exhibició comercial”.

El projecte ha seleccionat dos municipis de la Vall d’Albaida. A Alfarrasí es projectarà Calabuch, dissabte 7 d’agost, i La boda de Rosa, dimarts 17 d’agost. A Agullent, els films seleccionats són La mort de Guillem, divendres 13 d’agost, i Todos a la cárcel, dijous 2 de setembre.

*FONT: https://ontinyent.vilaweb.cat/noticies/agullent-alfarrasi-acolliran-projeccions-campanya-pobles-cinema/

El Museu del Tèxtil Valencià incorporarà un centre de formació

Dimecres passat es va presentar el projecte material definitiu del Museu del Tèxtil Valencià, en un acte en què arquitectes de l’equip Soler-Torró van informar que disposarà d’un Centre de Formació, instal·lat en una nau a construir adjacent a l’actual. La segona fase es preveu d’iniciar l’any vinent.

Segons van explicar Natxo Torró i Silvana Soler, l’edifici rehabilitat tindrà amb una planta semisoterrani de 28 m² de superfície construïda i una planta baixa de 608 m², amb dues grans sales de 383 i 138 m², porxe, cafeteria, escala i passarel·la.

L’altra nau, dedicada a formació i a activitats relacionades amb l’impuls econòmic, tindrà una planta baixa de 287 m² amb entrada, recepció, distribuïdor, escala, magatzem, tres aules, un pati de 31 m²; i lavabos. A la primera planta tindrà 251 m² amb sala d’usos múltiples, sala de reunions, dos despatxos, dos distribuïdors, un pati de 51 m², i dos lavabos. L’espai exterior a urbanitzar és de 1.505 m².

El president de la Fundació Museu del Tèxtil i batle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, detallà que les obres tenen un pressupost d’1,1 milions d’euros per a la rehabilitació de la nau ja existent i prop de 500.000 per a la nova. Per a fer-hi front es disposa d’una subvenció de 400.000 euros de la Diputació de València, 300.000 euros de la Unió Europea mitjançant l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), i al voltant de 300.000 euros de l’Ajuntament. Rodríguez va informar que el consistori ha demanat una subvenció del “Pla Conviure” de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge per a aquesta inversió, i que la Generalitat ja es va fer càrrec de 700.000 dels 910.000 euros que costà la primera fase.

A l’acte de presentació hi van intervenir també el president de Caixa Ontinyent, Pepe Pla, i el d’ATEVAL-CV, Pepe Serna.

*Font: https://ontinyent.vilaweb.cat/noticies/museu-textil-valencia-incorporara-centre-formacio/