Bocairent convoca el 28é Concurs de Fotografia “Bocairent i el seu entorn”

La Regidoria de Turisme de Bocairent ha convocat la 28a edició del Concurs de Fotografia “Bocairent i el seu entorn” (bases completes), amb la col·laboració de l’associació fotogràfica de la localitat i d’Art 92. El termini d’admissió d’obres acabarà el 20 de juliol, i l’elecció del jurat es farà pública el 31 de juliol.

En aquesta edició hi ha dues categories: una per a fotografies de promoció turística, amb imatges en color o en blanc i negre; i la segona de temàtica lliure, dividida en opció de fotografies en color o en blanc-i-negre.

Enguany s’han incrementat les dotacions econòmiques dels premis. Els primers de cada categoria o subcategoria tenen un premi de 400 euros, els segons en rebran 200. Hi ha també un accèssit a la millor imatge de participant local amb 100 euros.

Totes les imatges presentades al concurs formaran part d’una exposició que s’instal·larà a la Sala Joan de Joanes del 31 de juliol al 15 d’agost d’enguany.

CEAJE lliurarà a Carles Canet el Premi Nacional Jove Empresari 2021

Set anys de treball, 28 botigues, més de tres mil empleats, presència en deu províncies i 297 milions d’euros de facturació el 2020. La companyia valenciana, Family Cash, ha triomfat amb el seu format d’hipermercat.

L’any 2013 la família Canet va obrir a Xàtiva, València, la seva primera botiga Family Cash. Una obertura que, tot i aterrar en un moment de crisi econòmica, va demostrar un gran atreviment, ja que va aconseguir unir el concepte d’hipermercat tradicional amb el format descompte. Però aquí no acabava el repte. Family Cash va irrompre en una zona de màxima competitivitat, la Comunitat Valenciana, bressol d’importants operadors i tots ells amb una política de preus ajustada.

Al llarg dels anys, Carles Canet ha sabut adquirir els coneixements familiars, ja que José Canet i la seva dona Rosa Mª Ferrero, a més d’haver estat propietaris d’una botiga d’ultramarins a l’Olleria, van treballar durant més de 2 dècades en la cadena de Supermercats Vidal.

Als seus 27 anys, Carles s’ha convertit en director d’expansió de el grup i ha negociat l’última adquisició de les botigues d’Eroski, així com la venda dels immobles a el fons d’inversió-sió francès Corum. Canet compta ja amb una gran experiència i responsabilitat a l’esquena, i ha aconseguit amb el seu esforç i dedicació mantenir l’èxit d’aquesta empresa familiar gràcies a la seva serietat, rigor i capacitat de treball: "Aquest any obrirem 14 botigues noves i 6 més el any que ve. L’objectiu és assolir el 2021 els 520 milions d’euros de facturació ", ha declarat.

L’empresa familiar posa ara la vista al futur i en l’expansió a nivell nacional. El que va començar com una botiga d’alimentació seca, begudes i drogueria pensada per a la reposició, compta ara amb una projecció de volum de negoci de 700 milions d’euros en 2022 i una plantilla estimada de 4.000 treballadors. Aquesta companyia, gairebé desconeguda per al gran públic, ha aconseguit situar-se al radar de l’retail i de consumidor. ¿La clau? Una bona gestió tenint en compte les aportacions de cada un dels membres de la família fundadora: el seu pare José Canet com a director general; la seva mare M. Rosa Ferrero com a directora financera, i el seu germà Josep Canet com a director d’emmagatzematge i logística.

Un èxit com el de Family Cash i l’esforç empresarial de Carles Canet no han passat desapercebuts: "És un orgull que es reconegui tot l’esforç d’aquests anys, estic molt content i il·lusionat per que arribi el dia del lliurament".

L’Escola Oficial d’Idiomes obri fins al 28 de juny el procés d’admissió per al curs 2021-2022

Des de divendres passat, i fins al 28 de juny, és obert el procés telemàtic d’admissió per al curs 2021-20212 de la secció d’Ontinyent de l’Escola Oficial d’Idiomes de Xàtiva, de la qual depén encara el centre d’Ontinyent.

El procés per a sol·licitar vacant és completament telemàtic i s’ha de fer des d’aquesta pàgina. El 9 de juliol es faran públiques les admissions, i a continuació caldrà formalitzar la matrícula presentant la documentació requerida, presencialment o per correu electrònic, del 12 al 31 de juliol i l’1 i 2 de setembre.

El Tèxtil Sanitari es reivindica des d’Ontinyent per s er indústria estratègica i no tornar a dependre de Xina

La indústria tèxtil sanitària ha de ser declarada com a sector estratègic pel Govern d’Espanya per tal de no haver de tornar a recórrer a països com Xina per tenir abastiment de material davant situacions com la viscuda en la pandèmia. Aquesta és una de les principals conclusions en la que van coincidir majoritàriament els participants al debat-col·loqui ‘El Clúster Tèxtil com a motor de les comarques centrals’, que reunia la setmana passada al Museu del Tèxtil a empresariat, autoritats públiques i experts, per tal d’analitzar la reconversió industrial duta a terme en resposta a la pandèmia i el seu futur.

Al col·loqui, inclòs dins dels Fòrums d’Economia de la Vall d’Albaida organitzat per Premsa Ibèrica-Levante EMV amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent i l’Associació d’Empresaris Tèxtils Vall d’Albaida (ATEVAL), es va evidenciar com la posada en marxa del Clúster Tèxtil Sanitari d’Ontinyent “ha permès mantenir llocs de treball lligats a la indústria en un moment d’incertesa”, tal com explicava l’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, qui destacava que amb aquesta aposta sorgida de la cooperació i col·laboració públic-privada, “podem començar a no dependre tant de tercers països en situacions com les viscudes”, assenyalava.

En la mateixa línia, José Vicente Serna, president d’ATEVAL, posava de relleu el “procés de col·laboració intens” viscut durant els últims mesos destacant la predisposició de l’alcaldia, “que és molt d’agrair, perquè no és habitual aquest grau d’implicació dels ajuntaments”, amb un clúster materialitzat a través d’un conveni entre l’Ajuntament i ATEVAL. Al col·loqui també participava Ariadna Detrell, clúster manager de l’Associació Materials Tèxtils de Catalunya, qui destacava que tindre un clúster “permet potenciar les relacions entre empreses i dotar-les de valor”, especialment, tenint en compte, com plantejava Serna, que el sector tèxtil es tracta de majoritàriament “petites i mitjanes empreses i, a més, familiars”.

Pau Alabajos presenta a Ontinyent “Hotel Fontana”, una visió teatral de la tràgica vergonya d’Europa a Srebrenica

Pau Alabajos passarà aquest dijous per Ontinyent, on el cantautor de Torrent presentarà Hotel Fontana, la seua primera incursió en el món del teatre.

L’obra, guanyadora del XLV Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi 2020, i publicada per Bromera, tracta l’assassinat de prop de 8.000 musulmans a mans de les tropes del general serbi Ratko Mladic a la ciutat bosniana de Srebrenica. Els fets es van produir el juliol de 1995, davant la passivitat dels cascos blaus comandats pel coronel Thomas Karremans, qui havia claudicat en una reunió a l’hotel Fontana.

L’obra recopila tres monòlegs de supervivents del genocidi, tres més de botxins confessos que van demanar perdó durant el judici al tribunal de la Haia, transcripcions de les converses a l’hotel Fontana entre Ratko Mladic i Thomas Karremans, i testimonis de la tragèdia.

L’acte, organitzat per la delegació d’Acció Cultural del País Valencià a la Vall d’Albaida, serà a les 19.00 a la Casa de Cultura-Palau dels Barons de Santa Bàrbara, amb la presentació de l’autor a càrrec de M. Àngels Campos Mollà.

Albaida tindrà una oficina d’assessorament digital gratuït per a empreses i autònoms

L’agència municipal d’Activació i Recuperació d’Albaida oferirà durant el segon semestre d’enguany un servei d’assessorament de Transformació Digital, a càrrec de personal tècnic de la Cambra de Comerç de València.

De caràcter gratuït, oferirà informació sobre ferramentes de gestió, ajudes, proveïdors, i suport per a l’elaboració de plans de digitalització.

El servei, destinat a empreses i autònoms, començarà a funcionar el 16 de juny vinent, i estarà actiu fins a finals d’any dos dies al mes. L’atenció serà presencial, amb una durada màxima d’hora i mitja, amb reserva prèvia al correu ara.